58-vuotias, tänne vielä kelpaat

Kelpaako vanheneva työntekijä oikeasti töihin? Eläkeikää halutaan nostaa, mutta samaan aikaan alle kuusikymppisiä työnnetään eläkeputkeen. Taloussanomat kysyi yrityksiltä, palkkaisivatko nämä 58-vuotiaan. Yllätys, yllätys: monikin yritys ottaisi – tosin vain pätkätöihin. Lue, minne ikääntyvä pääsisi töihin ja minne ei.

Suuret työnantajayritykset ja henkilöstövuokrausyhtiöt ovat alkaneet uudelleen palkata eläkeikää lähestyviä työntekijöitä.

Vielä talvella firmat suhtautuivat kuusikymppisiin työnhakijoihin epäluuloisesti. Nyt heitä etsitään erikoisaloille ongelmanratkaisijoiksi – joskus jopa selvittämään nuorempien luomia sotkuja.

– Jos olet osaava kirjanpitäjä tai reskontranhoitaja, aika helposti hommia löytyy. Ei haittaa vaikka eläkeikään olisi vain muutama vuosi, lupaa oululaisen SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Niilo Kemppe.

– Varsinkin projekteja, joissa tarvitaan kokenutta ihmistä saamaan joku taloushallinnon pulma kuntoon, olisi tarjolla koko ajan. Jotain konsernitilinpäätöksen hallitsevia tekijöitä on kuitenkin vaikea löytää, koska heidät palkataan niin nopeasti muualle, kertoo Poolia-rekrytointiyhtiön Suomen-toimitusjohtaja Jose Majanen.

Palvelualoilla riittävästä iästä voi olla jopa etua. Ihmiset asioivat mieluiten uskottavan oloisten, tai omanikäistensä asiakaspalvelijoiden kanssa.

Lähde: Taloussanomat 30.10.2009, lue koko artikkeli