Useita logistiikkatiloja rakenteilla lentokentän ja sataman liepeillä

Turun Urusvuoressa Ohitustien varressa rakennetaan parhaillaan logistiikka- ja liikekeskusta, johon on tulossa alkuvaiheessa vajaat 6 000 neliömetriä. Rakennus-Salaman syksyllä aloittaman rakennushankkeen on määrä valmistua toukokuussa.

Harjakorkeudessa on jo 1 500 neliön laajuinen nelikerroksinen toimistotilarakennus, josta on vuokrattu noin puolet. Toukokuussa valmistuu lisäksi noin 4 200 neliön laajuinen terminaalirakennus, joka on vuokrattu logistiikkayrityksen käyttöön.

Kaikkiaan Andromeda Center -nimiseen yrityspuistoon on tarkoitus rakentaa 11 000 neliön tilat. Toisen, noin 5 000 neliön terminaalin rakentamista on kuitenkin jouduttu lykkäämään, sillä jo sovittu vuokralainen vetäytyi hankkeesta.

Logicityn reunamilla sijaitsevan Andromeda Centerin lähistölle nousee lähitulevaisuudessa muitakin logistiikkatiloja.

Maanrakennustyöt ovat vastikään käynnistyneet Ohitustien varressa Kaukokiidon kaupungilta vuokraamalla tontilla.

Yhtiö rakennuttaa alueelle noin 15 000 neliön liikenneterminaalitilat, joiden valmistumisajankohta on ensi vuoden maalis-huhtikuussa. Terminaalien kautta tulee kulkemaan lähinnä teollisuuden ja kaupan tavaraa.

Suurin käynnissä oleva logistiikkahanke on Turun satamaan nouseva Ruotsin Postin omistaman Suomen Logistiikkatalon jakeluvarasto.

Rakennustyöt Ovakon alueella alkoivat marraskuussa. Logistiikkakeskuksesta tulee 27 000 neliön laajuinen, minkä lisäksi sille on varattu 11 000 neliön laajennusmahdollisuus.

Sataman alueella laajennetaan parhaillaan myös Schenker Cargon 22 000 neliön logistiikkakeskusta. Laajennuksen jälkeen keskus on laajuudeltaan 32 000 neliömetriä. Laajennusosan arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta.

Lähde: Turun Sanomat 29.1.2009, lue koko artikkeli