Osaajalle on töitä

Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, lamasta ja yt-neuvotteluista huolimatta tietotekniikka-alalla on vaikea löytää hyviä it-osaajia. Näin kertoo TTL:n tekemä it-barometri. Pulaa on erityisesti liiketoimintaa ymmärtävistä projektien vetäjistä, liiketoiminnan kehittäjistä.

”Kaikki yritysten toiminnankehittämisprojektit ovat myös it-projekteja. Nyt tarvitaankin sellaisia ihmisiä, jotka ymmärtävät kokonaisuuksia, ei vain tekniikkaa. Heidän on tiedettävä, miten it viedään osaksi liiketoimintaa”, Tietotekniikan liitto TTL:n toiminnanjohtaja Robert Serén selostaa.

Mistä näitä sekä tietotekniikkaa että liiketoimintaa ymmärtäviä monitaitureita sitten löytyy? Koulunpenkiltä ei ainakaan.

VR:n tietohallintojohtaja Sirpa Creutz tietää.

”Ne, jotka ovat tehneet it-työtä pidempään, näkevät liiketoiminnan tavoitteet paremmin. Heidän linkkinsä bisnekseen on vankempi”, hän sanoo.

Esimies, etsi se oikea

Creutz ei suinkaan väitä, että kaikista pitkään it-alalla työskennelleistä tulisi hyviä projektien vetäjiä. Alan ammattilaisten osaamisskaala on suuri, eikä yhdessä ihmisessä voi olla kaikkia ominaisuuksia. Hänen mielestään esimiehen onkin ensiarvoisen tärkeää tunnistaa alaistensa vahvuudet.

It-ihmisten joukossa on syväosaajia, jotka tuntevat tekniikan kuin omat taskunsa mutteivät yksinkertaisesti osaa kommunikoida bisneksen kanssa.

”He eivät istu johtoryhmissä”, Creutz muistuttaa.

Ja sitten joukkoon mahtuu yleisosaajia, jotka ovat tekniikan lisäksi kiinnostuneita liiketoiminnasta, ymmärtävät sitä ja pystyvät keskustelemaan yritysjohdon kanssa.

Kaikki nämä ihmiset ovat kuitenkin it-ammattilaisia.

Yksi taito ylitse muiden, joka it-ammattilaiselta Creutzin mielestä vaaditaan, on kyky ja valmius muuttua.

”En minä itsekään ole enää hyvä cobol-osaaja enkä koodaa. Minun pitää CIO:na ylläpitää hyviä tapoja tehdä töitä ja osata ostaa palveluita”, hän heittää esimerkkinä.

Lähde: Tietoviikko 27.1.2009, lue koko artikkeli