Leafin Auran tehtaan väki marssi ulos

Makeisvalmistaja Leafin Auran tehtaan työntekijät marssivat keskiviikkoaamuna ulos työpaikaltaan. Mielenilmauksen tarkoitus oli pääluottamusmies Sirpa Junikan mukaan vauhdittaa yt-neuvotteluja.

– Neuvottelut ovat edenneet nihkeästi. Hieman kuultaa läpi, että työnantajalla on jo lopputulos selvillä, Junikka sanoo.

Leaf käynnisti yt-neuvottelut 15.9. Neuvottelujen kohteena ovat valmistus-, pakkaus- ja varastotoiminnot, joissa työskentelee noin 100 ihmistä. Yhtiön tavoitteena on irtisanoa enintään yhdeksän työntekijää.

Leafin väki arvelee, että nämä yhdeksän on jo päätetty irtisanoa, vaikka neuvottelut ovat vasta käynnissä.

Mitään erityistä syytä ulosmarssin ajankohdalle juuri keskiviikkona ei kuitenkaan ollut, vaan Junikan mukaan työntekijät ovat vasta nyt toipuneet irtisanomisuhkan aiheuttamasta shokista.

– Olimme aluksi järkytyksestä jäykkänä, ja nyt alkoi väen ääni nousemaan, Junikka kuvailee tuntemuksia.

Takaisin työpaikalle leafiläiset palasivat torstaiaamuna.

Leaf perusteli kuun alussa ilmoitettuja yt-neuvotteluja tuotannon uudelleenorganisoinnilla ja kustannustehokkuuden tavoittelulla. Tehtaalle valmistui uusi automatisoitu pakkauslinja maaliskuussa.

Leafin Auran tehtaalla valmistetaan Sisu-pastillien lisäksi muun muassa Tervaleijonaa, Lauantai-pusseja ja Aakkosia. Leafin Turun karkkitehtaan tuotanto siirrettiin jo aiemmin Leafin tehtaille eri puolille Eurooppaa.

Auran tehtaan sadan 100 työntekijän lisäksi Leafillä on markkinointi- ja myyntitehtävissä Turussa reilut 60 henkeä.

Lähde: Turun Sanomat 25.9.2008, lue artikkeli