Loimaalla koulutetaan uusia oppaita

– Loimaan seudulla on paljon mielenkiintoista nähtävää ja näytettävää, heläyttää oppaiden yhdistyksen puheenjohtaja Eija Martti. Hän tosin myöntää, että joskus oli itsekin epätietoinen seudun matkailumahdollisuuksista. Asiat avautuivat vasta opaskurssilla.

Nyt puheenjohtaja toivoo uusia jäseniä yhdistykseen eli runsasta hakua uudelle Loimaan ammatti- ja aikuisopistossa järjestettävälle opaskurssille. Loimaalla toimii tällä hetkellä kymmenisen virallista opasta.

– Kurssi antaa tietoja paikkakunnasta, historiasta, kulttuurista ja luonnosta, sekä markkinointi- ja esiintymistaitoja. Opastehtävistä saa lisätienestiä, mutta varmaa tuloa ei voi luvata – paljon riippuu omasta aktiivisuudesta.

Eija Martin mukaan Suomen maatalousmuseo Sarka on Loimaan seudun suosituin ja kysytyin matkailukohde. Kanta-Loimaan kirkko sankarihautoineen kiinnostaa vanhempaa väkeä. Alpo Jaakolan patsaspuisto ja ateljee, Alastaron olkigalleria, Katinhännän kievari ja veteraanipuisto kuuluvat suosittujen kohteiden top-kymppiin. Myös biisoni- ja strutsitilat ovat loimaalaisia erikoisuuksia.

Lähde: Turun Sanomat 30.7.2008, lue koko artikkeli