Työmarkkinoiden imu veti myös pitkäaikaistyöttömiä

Työllisyys kohentui edelleen viime vuonna rivakasti Varsinais-Suomessa. Koko vuoden aikana työttömien määrä väheni 13,6 prosenttia vuoteen 2005 verrattuna. Suotuisasta edellisvuodesta työttömyyden lasku kiihtyi maakunnassa peräti 9,9 prosenttia. Työmarkkina-analyytikko Juha Pusilan mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että hyvä kehitys jatkuu tänäkin vuonna, vaikka työttömyyden aleneminen hidastuukin.

– Viime vuosi meni paremmin kuin osattiin odottaa. Kaksi edellistä vuotta olivat voimakkaita työttömyyden alenemiskausia; vain Salon seudulla kohentuminen on ollut hitaampaa kuin muualla maakunnassa, Pusila selvittää.

Uusien työpaikkojen määrä kuitenkin vähentyi joulukuussa aloilla, joilla kasvu on lähikuukausina ollut poikkeuksellisen voimakasta kuten sosiaali- ja terveyspalveluissa. Rakentamisessa, sähkötöissä, hotelli- ja ravintola-alalla sekä varastotyössä uusia työtilaisuuksia oli tarjolla kuitenkin enemmän kuin vuosi sitten. Työllistyminen on tuntuvasti parantunut. Työmarkkinoilla on hurja imu; metalliteollisuuden ja rakentamisen lisäksi työvoiman kysyntä on näkynyt myös palvelupuolella, jonne on syntynyt uusia työpaikkoja. Merkittävää on myös pitkäaikaistyöttömien pääsy takaisin työmarkkinoille.

Lähde: Turun Sanomat 24.1.2007, siirry lehtiartikkeliin