Yhä useammalle luvassa alan töitä

Turun ammatti-instituutista valmistuu tänään vajaat 800 uutta eri alojen ammattilaista. Turun ammatti-instituutin koulutussuunnittelija Juhani Joenpolven mukaan tänä keväänä valmistuvien työllisyysnäkymät vaikuttavat lupaavilta.
– Työtilanne on parantunut jatkuvasti viime vuosina. Sanoisin, että kyllä hartiavoimin saa painaa hommia, ettei töitä onnistu löytämään, Joenpolvi toteaa.
– Vakituista työtä on ehkä vaikeampi saada heti, mutta lyhytaikaista pätkätyötä on tarjolla lähes alalla kuin alalla yllin kyllin.

Yhä useampi valmistuva pääseekin aloittamaan suoraan oman alan töissä.
– Jos tällainen mahdollisuus on vain tarjolla, nuoren kannattaa ehdottomasti tarttua siihen välttyäkseen sekalaiselta pätkätyökierteeltä, Joenpolvi neuvoo.
– Omalle alalle pääseminen ja vanhojen mestarien oppien seuraaminen vahvistaa ammattitaitoa ja takaa parhaan ansio- ja urakehityksen.

Tällä hetkellä eniten vetoa löytyy tekniikan, sosiaali- ja terveys- sekä kaupan aloilta. Tilastokeskuksen tänä keväänä valmistuneen tutkimuksen mukaan Turun alueella toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneista työelämään sijoittuu noin puolet ja jatko-opintoihin noin 25 prosenttia valmistumisensa jälkeen. Lukuja sotkee jonkin verran nuorten miesten armeijaanlähtö.
– Turun seudulla tulevaisuuden työpaikat löytyvät kone- ja metallipuolelta. Seudulla työllistävät paitsi laivanrakennus, myös alihankintayritykset, Turun ammatti-instituutin rehtori Seija Mattila kertoo.
– Koska poistuma aloilta on eläkkeelle siirtymisen vuoksi suuri, töitä riittää varmasti.

Lähde: Turun Sanomat 31.5.2006, siirry lehtiartikkeliin