Oras vähentää Raumalta 120 työpaikkaa

Raumalainen hanavalmistaja Oras Oy vähentää Raumalta noin 120 työpaikkaa ja siirtää runsaasti käsityötä vaativaa tuotantoa Puolaan. Siellä yhtiö laajentaa tehdastaan ja palkkaa noin sata uutta työntekijää. 60 vuotta toimineen perheyrityksen toimitusjohtaja Jari Paasikivi sanoo Oraksen vahvistavan järjestelyillä kansainvälistä kilpailukykyään Pohjoismaiden johtavana vesijärjestelmien kehittäjänä, valmistajana ja markkinoijana. Alan kilpailu on kiristynyt, kun pääkilpailijat ovat siirtäneet valmistustaan halpatuotantomaihin Aasiaan.

Raumalla järjestelyt vievät tuotannosta sekä työntekijöiden että toimihenkilöiden työpaikkoja. Työnantaja tuo yhteistoimintaneuvotteluihin esityksen, jonka mukaan pääosa henkilöstövähennyksistä toteutetaan ensi vuoden puolella. Täksi vuodeksi tehtaalla on nykyiselle henkilöstölle lähes täystyöllisyys. Suuri osa vähennyksistä pyritään hoitamaan ilman irtisanomisia, mutta niiltäkään ei Paasikiven mukaan vältytä.

Paasikivi sanoo Oraksen vahvistavan järjestelyillä asemiaan Pohjoismaiden johtavana hanavalmistajana ja varmistavan kasvuedellytyksiään muualla Euroopassa. Samalla aiotaan huolehtia siitä, että Rauman tehdas säilyy vahvana ja kehitysvoimaisena päätehtaana ja osaamiskeskuksena. Henkilöstöjärjestelyjen uskotaan olevan helpommin toteutettavissa, kun tarpeellisiin toimiin tartutaan ajoissa.

Lähde: Turun Sanomat 24.3.2006, siirry lehtiartikkeliin