Työttömyys laski eniten Varsinais-Suomessa

Hyvä työllisyyskehitys jatkui alkuvuonna Varsinais-Suomessa, jossa työttömyys laski muita maakuntia ripeämmin. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli tammikuun lopussa 8,7 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita 19 600. Työttömien määrä oli 15 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Yhtäjaksoisesti työttömyys on laskenut kesästä 2004 lähtien. Varsinais-Suomen TE-keskus julkaisi tuoreet työttömyysluvut tiistaina.

– Työttömyyden väheneminen on jatkunut yhtä vahvana jo viime elokuusta lähtien. Tästä ovat hyötyneet erityisesti nuoret. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä aleni vuodessa peräti 25 prosenttia, sanoo TE-keskuksen työmarkkina-analyytikko Juha Pusila.

Uutta hyvässä työllisyyskehityksessä on pitkäaikaistyöttömien määrän väheneminen. Yli vuoden työttöminä olleiden määrä oli kasvussa vielä viime syksynä.
– Tämä on selvä merkki vahvasta työvoiman kysynnästä. Osa pitkäaikaistyöttömistä on päässyt töihin, osa eläkkeelle, eikä uusia pitkäaikaistyöttömiä ole tullut vanhaan malliin.

Työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut kaikissa ammattiryhmissä opetusalaa lukuunottamatta. Työttömyys on vähentynyt voimakkaasti erityisesti konepaja- ja rakennusmetallitöissä. Myös muualla teollisuudessa sekä hoiva-, hotelli- ja ravintola-alalla työttömyys on vähentynyt selvästi.

Lähde: Turun Sanomat 22.2.2006, siirry lehtiartikkeliin