Turkuun tuleva uusi yksikkö vahvistaa Aurian asemaa Telia-Sonerassa

Telia-Sonera Finlandin uusi kehittämis- ja investointiohjelma kasvattaa tytäryhtiö Aurian asemaa konsernissa. Yhtiö keskittää Turkuun yleisestä kiinteästä liityntäverkosta ja laajakaistatoiminnasta vastaavan valtakunnallisen divisioonan esikunnan. Tietoyhteiskunnan rakenteet ja palvelut -nimisen divisioonan johtoon tulee Aurian toimitusjohtaja Eero Sinkkonen, joka nousee myös Telia-Sonera Finlandin johtoryhmään.

– Kiinteän verkon palvelut ja laajakaista ovat vahvinta osaamisaluettamme. Pääsemme rakentamaan tietoyhteiskuntaa maanlaajuisesti ja saamme mahdollisuuden kasvaa paikallisesta toimijasta valtakunnalliseksi toimittajaksi. Esikunnan sijoittaminen Turkuun on vahva osoitus siitä, että osaamistamme arvostetaan Telia-Sonerassa, Sinkkonen kertoo.

Telia-Soneran liiketoiminta ryhmitetään vuoden vaihteeseen mennessä neljään divisioonaan. Turun divisioonalla on täysi tulos- ja tasevastuu, sekä vastuu asiakkaistaan ja toimintaansa liittyvästä kehitystyöstä sekä televerkoista. Esimerkiksi Telia-Soneran valtakunnallista laajakaistamyyntiä johdetaan jatkossa Turusta. Sinkkosen mukaan uusi divisioona tuo Turkuun lisää osaajia. Hän ei kuitenkaan halua puhua työntekijämääristä tässä vaiheessa.

Lähde: Turun Sanomat 30.11.2005, siirry lehtiartikkeliin