Kliininen tutkimuskeskus aloittaa Turussa

Turussa käynnistyy todennäköisesti jo ensi vuonna kliinisen tutkimuskeskuksen toiminta. Tutkimuskeskuksen koordinaattoriksi pari kuukautta sitten palkatun Satu Suhosen mukaan keskuksen tarkoituksena on tuottaa akatemiatutkimukselle tuki- ja neuvontapalveluja sekä hoitaa yhteydenpitoa kliinisiä lääketutkimuksia tilaavaan lääketeollisuuteen. Uuden keskuksen takana ovat Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.
– Käytännössä tutkimuskeskus tarjoaa esimerkiksi tutkimusten suunnittelua, raportointipalveluja, lupa-asioiden hoitoa sekä sopimusten tekoa yritysten kanssa.
Tutkimuskeskuksen ideana on yhdistää Turussa tehtävän kliinisen tutkimuksen eri vaiheet niin, että palvelutarjonta on saatavissa yhdestä pisteestä. Suhosen mukaan keskus työllistää aluksi 5-10 henkilöä. Fyysinen toimitila on tähtäimessä kuitenkin vasta muutama vuoden päästä. Satu Suhosen mukaan tarkoituksena on verkostoitua Suomen muiden vastaavien toimijoiden kanssa niin, että Suomi pystyy ehkäisemään kliinisten tutkimusten siirtymistä halvempien kustannusten Intiaan ja Kiinaan.

Lähde: Turun Sanomat 29.11.2005, siirry lehtiartikkeliin