Turku ottaa käyttöön siivouksen palvelusetelin

Turun kaupunki ottaa käyttöön siivouksen palveluseteliä, ja omaishoitoa tukeva palveluseteli tuli käyttöön syksyllä. Siivouksen voi saada kuitenkin edullisemmin kotitalousvähennyksellä kuin palvelusetelillä, jos tuntihinta on korkeahko ja asiakkaalla on sen verran tuloja, että verot riittävät vähennyksen tekemiseen. Palveluseteleitä voi saada kaksi kuussa. Niiden kanssa ei saa kotitalousvähennystä. Asiakkaat tilaavat siivouksen itse firmasta, ja työ tehdään sen työvälineillä ja -aineilla. Asiakas maksaa hinnan ja palvelusetelin arvon erotuksen. Omavastuu siis vaihtelee tuntihinnan mukaan. Jos yksin asuvan tulot ovat yli 910 euroa kuussa, seteliä ei myönnetä. Heille kaupunki voi tarjota palvelua taksalla 21 euroa tunnissa. Yksityiseltä ostamalla ja kotitalousvähennystä käyttämällä nämä asiakkaat pääsevät vielä halvemmalla.
– Edullista se nyt on, käyttää kumpaa vaan, kunhan pääsee yli asenteesta, ettei palveluita voisi ostaa kotiin, sanoo Loisto Kotipalvelusta toimitusjohtaja Matti Nieminen.
Yrittäjä Marjut Pyörre Aapoanni Kotipalvelusta sanoo, että heidän asiakkaistaan vain viitisen prosenttia on vanhuksia; valtaosa on työikäisiä.

Lähde: Turun Sanomat 20.2.2005, siirry lehtiartikkeliin