Lääkäripula ei enää jarruta kansallista terveysohjelmaa TS 29.3.04

Kansallisen terveysohjelman yhdeksi jarruksi ennakoitu lääkäripula on helpottanut. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Markku Lehdon mukaan tilanne on muuttumassa nopeasti. Tilanne on parantunut ja muutos on ollut yllättävänkin nopea. Lääkäreitä on tullut markkinoille ja virkoihin. Ilmeisesti on käynyt niin, että kun huhu tarjolla olevista lääkäreistä levisi, niin moni hakeutui äkkiä virkaan saadakseen varman paikan, kansliapäällikkö Lehto arvioi. Lääkäripulaa koskevan julkisuuden aikana lääkärit tekivät Lehdon mukaan mielellään ”keikkahommia”. Hän pitää viime kuukausien aikana tapahtunut käännettä selvänä. Ongelma syntyi siitä, että lääkärit hyljeksivät raskaaksi arvioitua terveyskeskuslääkärin työtä ja hakeutuivat esimerkiksi sairaaloihin erikoislääkärin tehtäviin. Sairaalapiireihin lähetetty viesti jarrutella erikoislääkärien palkkaamista on myös ehkä alkanut purra. Kansliapäällikkö Lehto uskoo, että terveyskeskuslääkärien työoloihin tehdyt parannukset ovat myös parantaneet työn kiinnostavuutta.
Siirry lehtiartikkeliin