Tietotekniikasta ihmisläheisempää TS 31.1.04

Visiot, verkostot, kehittämismahdollisuudet ja asiakastarpeet toistuivat perjantaina Turun pääkirjastossa, jossa esiteltiin Turun uutta tietoyhteiskuntaohjelmaa. Komealta kuulostava ihminen@turku.fi -niminen projekti polkaistiin käyntiin vuodenvaihteessa. Sen tavoitteena on rakentaa Turusta – ei enempää eikä vähempää kuin – ihmisläheinen tietoyhteiskuntakaupunki.
– Vuonna 2006 Turku tunnetaan kansalaislähtöisen, esteettömän tietoyhteiskunnan suomalaisena suunnannäyttäjänä, julisti kaupunginjohtaja Armas Lahoniitty esitellessään perjantaina projektia.
Tietoyhteiskuntaohjelma ei tässä vaiheessa tarjoa paljonkaan konkreettista. 30-kohtainen ohjelma sisältää lähinnä suosituksia tyyliin ”Kiinteiden yhteyksien hintataso Turussa Suomen halvimmaksi 2004 loppuun mennessä” tai ”Kaupunki sitoutuu kansalaislähtöisen tietoyhteiskuntakehityksen veturiksi laajassa paikallisessa, kansallisessa ja verkostoyhteistyössä”.
Siirry lehtiartikkeliin