Finnvera varautuu talouden nousuun TS 30.1.04

Valtion erityisrahoittaja Finnvera uskoo talouden kääntyvän nousuun Varsinais-Suomessa viimeistään kesään mennessä. Finnveran viime vuosi sujui rahamäärällä mitattuna lievässä alamäessä, vaikka rahoitusta saavien uusien yrittäjien lukumäärä kasvoi peräti 58 prosenttia. Oikeastaan kolme vuotta on odoteltu nousua ja nyt kaikki edellytykset sen alkamiselle ovat olemassa. Monet tekijät ovat sellaisessa asennossa, että nousun on pakko alkaa, Finnveran aluejohtaja Markku Laineenoja sanoo. Hänen mukaansa elinkeinoelämää vilkastuttaa esimerkiksi ydinvoimalatyömaa. Ja onhan näitä muitakin. On Kakola, Turun kirjaston ja lääninvankilan rakentaminen. Moottoritietyömaakin tuo talouteen oman lisänsä, kunhan kaikki liito-oravat ehditty haastatella, hän luettelee. Finnvera myönsi viime vuonna koko maassa rahoitusta 770,8 miljoonaa euroa, mikä on sama summa kuin vuotta aiemmin. Rahoituksen avulla syntyi noin 9 700 uutta työpaikkaa. Varsinais-Suomessa rahoitusta myönnettiin 68,9 miljoonaa euroa, missä summassa on laskua edellisvuodesta 5,3 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja syntyi Varsinais-Suomeen 804, kun niitä edellisvuonna oli syntynyt 909.
Siirry lehtiartikkeliin