Teknologiateollisuus vähentää tänäkin vuonna vähintään 5 000 työpaikkaa 29.1.04

Teknologiateollisuudesta katoaa tänäkin vuonna vähintään 5 000 työpaikkaa, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Martti Mäenpää sanoi keskiviikkona Helsingissä. Arvio perustuu alan tuoreeseen suhdannekyselyyn, jonka perusteella taloudessa ei vieläkään ole tapahtunut varsinaista nousukäännettä. Suhdannekyselyn tiedot koottiin Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiltä loka–joulukuussa. Niiden perusteella koko alan tilauskannat nousivat joulukuun lopussa noin 6 prosenttia suuremmiksi kuin vuosi sitten. Syyskuun loppuun verrattuna tilauskanta sen sijaan supistui viitisen prosenttia. Teknologiateollisuuden liikevaihto oli viime vuonna laskussa jo toista vuotta peräkkäin. Ala työllistää nyt Suomessa noin 17 000 työntekijää vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Yhteensä alan yrityksillä on Suomessa reilut 200 000 työntekijää ja ulkomailla 120 000 työntekijää.
Siirry lehtiartikkeliin