Kestävän metsätalouden ohjelmasta töitä 3 000:lle TS 29.1.04

Valtion varoin tuettu kestävän metsätalouden työohjelma tarjoaa yli 3 000 ympärivuotista työpaikkaa metsänomistajille, metsureille, konemiehille sekä töiden suunnittelijoille. Tukirahaa metsänparannustöihin on tälle vuodelle varattuna 63 miljoonaa euroa, mikä on noin viisi miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2003. Viime vuoden työohjelma toteutui metsätalouden kehittämiskeskus Tapion raportin mukaan hyvin. Tavoitteet saavutettiin metsänuudistamisessa, nuorten metsien hoidossa, terveyslannoituksissa sekä metsäteiden rakentamisessa. Energiapuun korjuussa sekä metsäojien kunnostuksessa tavoitteista jäätiin jälkeen. Yksityismetsänomistajista vanhempi väki tekee vielä paljon itse metsänhoitotöitä. Tämä porukka kuitenkin vähenee koko ajan, ja metsiin pitäisi saada lisää työvoimaa, Heikkilä toteaa.
Siirry lehtiartikkeliin