Huoli työpaikoista Turkulainen 29.1.04

Koneteknologiakeskuksesta luodaan vastaiskua Kiina-ilmiölle. Vastauksena on koulutus ja uusi tekniikka. Turku on etsinyt uutta ”keihäänkärkeä” biotekniikasta. Science Parkia on rakennettu hartaudella ja siltä odotetaan paljon. Samaan aikaan Turussa ollaan kuitenkin havahduttu siihen faktaan, että huhut perinteisen teollisuuden kuolemasta ovat kovasti ennenaikaisia, vaikka Wärtsilän dieseltehtaan kohtalo pelottaa. Teollisuudessa on yhä noin 30 000 työpaikkaa Turun työssäkäyntialueella. Jotta työpaikat säilyisivät, koneteknologialle rakennetaan oppimiskeskusta, jota kouluttaisi uusia ammattilaisia ja auttaisi seudun yrityksiä uuden tekniikan käyttöönotossa. Suomalaisen alan teollisuuden on nostettava kilpailukykyä, erityisesti nyt kun EU laajenee, näkee Juho Kesseli, Varsinais-Suomen teknologiateollisuus ry:n asiantuntija.
Siirry lehtiartikkeliin