Turun yliopisto nousi kärkikastiin maailmalaajuisessa vertailussa TS 28.12.03

Turun yliopisto nousi maailman parhaimpien yliopistojen listalla sijalle 248. Shanghain Jiao Tong -yliopiston laatiman vertailun pohjana on käytetty kunkin korkeakoulun tutkijoiden siteeraamistiheyttä. Tietoja kerättiin noin 2 000 yliopistosta. Järjestyksessä pääpaino on annettu sille, kuinka moneen kertaa kyseisen yliopiston tutkijoita siteerataan biotieteiden, fysiikan, lääketieteen, teknillisten tieteiden sekä yhteiskuntatieteiden tieteellisissä julkaisuissa. Suomesta 500 parhaan listalle pääsi Turun ohella viisi yliopistoa. Helsingin yliopisto on maan ykkösenä 74:s, Jyväskylän yliopisto 336:s, Helsingin teknillinen korkeakoulu 371:s ja Oulun yliopisto 444:s. Maailman kärkikolmikkona ovat yhdysvaltalaiset Harvard, Stanford ja Kalifornian teknillinen instituutti.
Siirry lehtiartikkeliin